3 gode råd til dig der flytter hjemmefra for første gang

3 gode råd til dig der flytter hjemmefra for første gang

2. juli 2020 0 Af 23hq

Dette er sponsoreret indhold

Det er nu blevet tid til at flyve fra reden. Du har helt indtil nu boet under samme tag som dine forældre. Men du skal måske til at studere det du længe har drømt om og skal måske flytte til en helt anden by, langt væk fra de gamle. Det kan være skræmmende og overvældende pludselig at skulle stå på egne ben og klare alle de huslige pligter selv. Derfor kan du her finde et par gode råd du kan tage med videre i dit eventyr som udeboende.

Lejlighedssøgen

Dit eventyr starter naturligvis med at skulle søge en bolig. Har du allerede gjort det, så er du allerede godt på vej. Men har du endnu ikke begyndt på dette og synes du det virker uoverskueligt? Så læs med her. Det der med at finde et sted at bo kan være en omfattende proces, som kræver masser af overskud og energi. Du vil komme til at opleve nederlag og man kan til tider godt miste overblikket lidt. For hvad er det præcist man leder efter? Der findes masser af online boligportaler – som eksempelvis https://propstep.com/da/boligportal/ – hvor du kan finde inspiration. Derudover er der garanteret en gruppe på Facebook med andre søde unge mennesker der eventuelt søger bofæller. 

Lav en opsparing

Hvis ikke allerede du har dette, fra det eventuelle sabbatår du måske har haft forinden, så vil en god ide være at få stablet en opsparingskonto på benene. Få penge rækker langt, når man på sigt løber ind i problemer. Der kan opstå mange problematikker, små som store, når man pludselig har egen lejlighed og skal sørge for sig selv. Eksempelvis kan det være at dine forældre pludselig ikke er lige så villige til at smide en skilling, når din telefonskærm revner eller din computer går i sort. I disse tilfælde er det en rigtig god ide at have lidt at falde tilbage på, i tilfælde af at uheldet er ude. 

Et åbent sind

Du skal indenfor den nærmeste fremtid flytte til en ny by, hvilket højst sandsynligt også resulterer i at du møder en masse nye mennesker. I denne tid vil der være en masse nye indtryk og det kan sagtens være overvældende. Et godt råd i denne sammenhæng er at imødekomme nye indtryk med åbent sind og møde nye mennesker med åbne arme. Sig ja til arrangementer og aftaler du måske ikke havde sagt ja før du blev tilflytter. Du vil få en masse spændende bekendtskaber og lære nye sider af dig selv at kende.